top of page

שיפור את היעילות והאפקטיביות בעבודה

עודכן: 15 באפר׳


נתחיל מהסוף, אפשר לשפר יעילות ואפקטיביות בעבודה ובחיים בכלל.

למה בכלל צריך לשפר אותם? כי אנחנו חיים בתקופה ממש מאתגרת.


מחלת הקורונה והטיפול בה הציף כי משאירה אחריה שרידים של בעיות קשב (משרד הבריאות).

מלחמה מראשית הארוע הטראומתי של השביעי באוקטובר פגשו כמעט כולם צעירים ומבוגרים את האתרג להיות מסוגל להתרכז ולהתפכס ברצף של מספר דקות.

בנוסף עידן הצפת המידע מציף את כל החושים שלנו מהרגע שאנחנו מתעוררים ועד השניה לפני ההרדמות.


כל ערוצי הקלט שלנו בגוף מוצפים, כל יום בכל מקום וזמן, עד מצב שאנשים בורחים לימים לאזורים שקטים כדי לבצע סוג של אתחול עצמי ולהחזיר שווי משקל. אלו קשיי קשב שאינם מאובחנים אך אנו מרגישים אותם כל הזמן.


מי שאובחן עם הפרעת קשב מכיר היטב את התופעות היחודיות של ההפרעה והיא יחודית רק לו. בעלי הפרעת קשב רבים לא יודעים אבל לכל אחד יש מאפינים יחודיים משלו ולכן גם ההתגברות על כל אחד מהם היא אישית.


הקשיים הרבים משפיעים על הפרט, על צוותי העבודה ועל הארגון בשלמותו. כי כשכל אחד מאנשי הארגון מאבד את השקט והמיקוד ליצור, עם הזמן כולם מאבדים את הרצפים הנדרשים להשגת המטרות הצוותיות והארגוניות.


לכן הצורך בדיון כיצד ניתן להביא לשיפור היעילות והאפקטיביות בבית ובעבודה.

נחזור לרגע - מהי יעילות מהי אפקטיביות ומה נדרש מאיתנו לצורך כך.

יעילות: לעשות את הדברים נכון ע"י ניצול מלא וחכם של כלל המשאבים העומדים לרשותך.

אפקטיביות: לעשות את הדברים הנכונים. להשגת המטרה והתוצאה הרצויה באיכות הרצויה.


התמדה, משמעת פנימית ונחישות זהו אתגר מאוד גדול לכל אחד ובמיוחד למי שחש את קשיי והפרעת הקשב.

קשיי הקשב והריכוז יכולים גם להתבטא בהיפר פוקוס ואובדן רוחב היריעה במכלול המשימות לאורך היום.


בעבר כל אחד למד בדרך הקשה של ניסוי והצלחה או כישלון איך עליו להניע עצמו כדי להשיג את הקשב המיוחל. אך

כיום ניתן לתרגל את היכולת המוחית שלנו. כלים ושיטות נמצאו יעילים לשפר את היכולת לקשב ולהשיג ריכוז הגברת היעילות האפקטיביות והמצויינות.


מאפיינים של הקושי באים לידי ביטוי בשעמום במשימות שהן לא הכוס תה שלי, דחייתם, חוסר סבלנות ותגובה אימפולסיבית במצבי תסכול, אי שקט, הערכה עצמית נמוכה, נטייה לשתיית קפה ומזונות מסוכרים, מעבר בין ריבוי משמימות ואי סיומן, דחיית סיום המטלה לשנייה האחרונה ומעבר ותסכול מאי עמידה באיכות ובזמנים וכמוהן עוד. אלו פוגעים ביום יום האישי בקידום לתפקיד הרצוי הבא, ליחסים והערכה פגומים. כמובן נוגס ביעילות ובאפקטיביות.


רבים נשבעו לעצמם שהם ינצחו בכל שלב, ולכן פיתחו עצמאית שיטות סודיות כדי להתגבר בדרך על אתגרים כאלה.


שיטה א

הם סיפרו שדאגו מאוד לחגוג כל אתגר שפרצו במיני מסיבה אישית שהוסיפה על חויית הסיפוק של הניצחון ולו הזעיר ביותר. בנו לעצמם מערך תגמולים פנימי וסודי שהמריץ אותם להצליח לעמוד. כמו: אני יוצא לאכול צהרים רק אחרי ששלחתי את הדוח היומי באקסל לראש הצוות.


בזכות היכול היצירתית המולדת רבים פתחו דרכי עקיפה לקשיים שנתקלו עד מצב שחלקם ממש לא רוצים לאבד את "ההפרעה" כי יש בה משהו מיוחד ויחודי. וכנראה גם בזכות הפרעת הקשב הם הצליחו להצליח.


שיטה ב

בזכות היכולות הרבות שקיבלו עם הקושי, הם לא חששו מהתמודדות עם האתגרים הקיימים וידעו שיש להם יכולות יחודיות ומיוחדות. הם ניהלו את החתירה אל ההצלחות מתוך אמונה פנימית "אני יכול", והם גאים בכל הצלחה קטנה כגדולה.

לכל איש.ת קשב יש כל כך הרבה סיפורים על הדרך שעבר כדי להתמודד עם הקשב החמקמק. כל אחד.ת בא עם מטען אישי שבזכותו הצליח.


אמר לי מנהל יקר שפגשתי כיועצת ארגונית

"הלוואי ויכולתי להעניק מהעוצמה והבטחון שבניתי לעצמי לאורך עשור פלוס לאלו שעוד בדרך ומהססים. אם רק לא היו חוששים מההתמודדות בהפרעת הניהול הזו שמעיבה על היום יום.... " שאלתי מה סייע? כשזיהה שערוץ הקשב שלו זוכר הכל- התחיל ללמוד וכך פרץ את התקרה, זה קרה בצבא והמשיך לחיי הלימוד בכל פעם שלב נוסף עבר.



שיטה ג

אנשי הקשב הי ידוע שהם שונאים שגרות משעממות, תיוקים, פרטי פרטים, ברוקרטיה, שיחות סרק, אלו הן השגרות השנואות עליהם בה הם נתקלים במקומות שהם לא אוהבים להיות בהם.

תנו להם לעוף בראיית מאקרו, להוביל, לנהל, ליזום, לחלום, לרתום ולהלהיב, להגשים הם יפרחו ויצליחו.

אז הם לקחו עזרה חיצונית מאפליקציות תומכות, מחוויית השימוש בבינה מלאכותית AI, או עזרה אנושית שתאפשר לכם לטוס גם כבעלי עסק /בעלי תפקיד.


איך לומדים להביא את השקט פנימה ולהצליח להתרכז ולצלוח את הדרישות? אז כיום ידוע על מספר טכניקות מוכחות. וכעת גם ניתן לתרגל זאת בשילוב כלים טכנולוגיים תומכים. זאת אנו עושים באימון אישי בשילוב כלים מחקר המוח.


שיטה ד

מיינדפולנס תרגול יום יומי יכול להיטיב עם המתרגלים וכיום הנושא מדווח במחקרים והוכחות הנאספות כל הזמן למשמעותו והשפעתו על חיי המתרגלים. ניתן למצוא הנחיות רבות בתחום באינטרנט אך ההשתתפות בתרגול קבוצתי מבטיחה יותר. כיום קיימים מרכזים בגדלים ודגשים מגוונים בנושא המלמדים וחוקרים את התחום כאן בארץ ובעולם.


שיטה ה

תרגול בעזרתו עשוי לשפר את היכולת המוחית בתחום הקשב והריכוז. זהו תרגול המאפשר אימון ממוחשב ואישי לקשיי קשב וריכוז, זו למידה מותאמת אישית, ממוחשבת, כייפית, המאפשרת לרבים לשפר את יכולתם ולהגבירה.


מחקרי מוח פרסמו ומפרסמים מחקרים רבים, בנושא יעילות המיינדפולנס וגם התרגול הממוחשב שניהם מחייבים אימון ותרגול ומצליחים לסייע למספר נרחב של קשיים, הקריאה במחקרים אלו והניסיון רב השנים שלי יכולים לטעת בכם תקווה .


כל אלו והיכולות המוגברות האישיות שמגיעות עם "ההפרעה" שרק בשנים האחרונות החלו להתפרסם במחקרים האקדמיים יכולים לסייע לכם לעשות את הצעדים להצלחה אישית מקצועית ועסקית קדימה, באופן שלא תכירו כשתבוננו אחורה ותזהו את ההבדלים, אחרי שנה ויותר.


 המחקרים כעת מאשרים את מה שרבים חשים כל השנים "יש לי יכולות אדירות ומיוחדות" 


היכולות אינן מדוברות בציבור אך רק לאחרונה החלו לראות לתעד ולחקור אותן והן סופר יכולות מדהימות.

עד כה המבט התמידי היה רק דרך הקושי והוא כידוע ניתן לשיפור מכאן שאפשר לצמצם את הקשיים עם התרגול ולפתוח דלת רחבה ליכולות המיוחדות.


היכולות הן רבות ומגוונות, מרבית האנשים והילדים ניחנים בחן רב ובחוש הומור, אינטלגנציה אישית גבוה, חשיבה יצירתית וחדשנית, מסוגלות לקרוא מהר תמונה רחבה, ערוצי קשב אשר קולטים הכל (הקושי בהפרעה שהם לא מסננים), סקרנות רבה, ראיית מאקרו רחבה, רגישות גבוהה לסביבה, חוסן אישי בשל ניסיונות ההתמודדות התמידית עם כישלון והתפתחות ממנו ואנרגיה חיובית. לכן רבים מהמנהלים שפגשתי היו אנשי קשב.


שילוב הכלים העדכני כיום הוא ייחודי ומרתק בפני עצמו. הוא מאפשר לכל אחד ללמוד להתרכז ולתרגל זאת בקלילות יחסית ולחסוך שנות ניסוי עד להצלחה. היחודיות באה לידי ביטוי בשילוב המיוחד של ידע, ניסיון וכלים לסייע לאנשים בוגרים שרוצים לשכלל את הכלים האישיים.




מירי להק- יועצת אישית וארגונית וחברה בהנהלת איגוד היועצים הארגוניים. בעלת 'צעדים להצלחה, אימון הקשב'.

  בהצלחה:)




צעדים להצלחה | המרכז לאימון הקשב
צעדים להצלחה| מירי להק| אימון הקשב כדי להיות מצוין




Comments


bottom of page