קשב וריכוז לשיפור היעילות בעבודה הניהולית
מה הקשר בין יעילות לדחיינות וגם מה הקשר בין שני אלה לצורך לשפר את הקשב והריכוז
כל יום מחדש דניאל מגדיר לעצמו בדרך, תוך כדי השתרכות בפקקים את מה חייב לסיים היום. מבטיח לעצמו שהיום הוא יהיה יעיל ואפקטיבי ויסיים עד הצהרים את משימתו המרכזית, וכבר חמישה ימים שהדבר לא קורה. כל יום מליון ארועים שהגיעו מהמייל ומהטלפונים ודחופים והוואטס אפ כולם דחופים כמובן, אךבסוף היום תחושת החמצה אי ביצוע המשימה המרכזית למיין קורות חיים ולקבוע ראיונות לא מתקדם. היום מהדרך הוא התקשר למזכירת המחלקה וביקש ממנה להיפגש ליד דלת הכניסה למחלקה. מסר את הלוז להיום וגם את הנייד האישי ושל העבודה וגם את הבקשה דרישה לא להפריע לו עד השעה אחת עשרה בבוקר. ואז זה קרה, המשימה בוצעה במלואה ואפילו תאם ראיונות וביצע השלמת מידע, עם האנשים ששלחו את קורות החיים.
מהי יעילות בחיי העבודה? מידת המאמץ שהושקע בביצועיו של איש המקצוע, בהתייחס למשימה שהוגדרה, תוך ניצול מירבי של המשאבים העומדים לרשותו משאבי ידע, זמן , כסף, כ"א, ציוד תוך כדי מהירות ואיכות תוצאות הביצוע. רבים משתמשים במילה יעילות בהקשר או כתחליף עם המילה אפקטיביות. באפקטיביות מרבים להשתמש כאשר מכוונים לאפקט ההשפעה של הפעולות שבוצעו ונגזרו מהעבודה או התוצר. דניאל הצליח להיות יעיל רק כאשר פעל בנחישות עם המזכירה, בימים הקודמים הוא היה דחיין.
מהי דחיינות בחיי העבודה? בואו נכיר את התופעה הלא ממש נעימה, זו שמסכלת סיכויי הצלחה רבים, אך ברת שינוי.
ראשית כולנו בחיים מידי פעם דחיינים, בחיי היום יום יש מצבים שהשגרה היום יומית מלחיצה, שיכולה לגרום לנו לשנות תוכניות ואת הסדר שבנינו לנו לביצוע ולמעשה דחינו ארוע או משימה שקבענו.
אז מה הבעייה בעצם? רבים מבעלי המקצוע ובפרט מנהלים פועלים כך בקביעות, כדפוס שכיח החוזר על עצמו, באופן שבו הם דוחים את המשימות או המטלות. הם דוחים ודוחים ודוחים עד שהמועד האחרון והסופי של בצוע המשימה תם. לעיתים הם מגלים שעוד שנייה הביצוע צריך להיום מונח שלם וחתום ואז בלחץ הרגע, בבהילות, בסערת רגשות לעיתים דרמטית, הם מבצעים בהצלחה כזו או אחרת את המטלה.
הם מודים בכנות שאילו הקדישו זמן ראוי לנושא היו מצליחים בו יותר אולי אף הרבה יותר. המשמעות מבחינתם שהפוטנציאל האישי לא מנוצל, היכולת גבוהה מהביצוע בפועל, התסכול וחווית ההחמצה תופסים מקום. לתופעה זו יש שם ונקראת דחיינות ויכולה להיות דחיינות כרונית, והיא מאוד מפריעה לאיכות החיים ולהצלחה האישית.
דחיינות כרונית עלולה לגרום לנזקים רבים במקומות העבודה, הלימודים, בחברת האנשים היקרים והקרובים. דחיינות זו ניתנת לזיהוי בקלות ומחייבת התייחסות לקושי הנ"ל עם רצון להתמודד עימו מתוך הבנה כי התנהלות זו מזיקה. אנשי מקצוע שהדחיינות היא בחיים חווים אי נחת, תחושת כשלון וסיפוק ירוד עקב מאפייני דחיינותם.
מספר סיבות לדחיינות, תחושת חוסר יכולת ומסוגלות, לעיתים בשל קשיי וריבוי המשימות במיוחד אם הן משעממות או מאיימות, אופיני לאנשי הקשב, פרפקציוניזם -השאיפה לשלמות מאקסימלית ניהול זמן לקוי- קושי בבניית שלבי העבודה ותעדוף גם זו אופיינית לאנשי הקשב, חוסר אבחנה- בין עיקר לטפל, שעמום בביצוע המשימה אופיינית גם היא לתופעת הפרעת הקשב, חרדה- ותחושת ערך עצמית ירודה מהווה גורם מעכב מביצוע, גורמים פיסיולוגיים- כמו אנשים שהביצוע המיטבי שלהם נעשה אך ורק בלחץ זמן אופייני לרבים ובמיוחד לחלק מאנשי הקשב.
אי יעילות ודחיינות הם גורמים מזיקים להתקדמות בעבודה. כיום הפרעת הקשב היא שכיחה ואיננה רק למאובחני ADHD, היא קיימת אצל מרבית האנשים בעבודה השגרתית, תחושה של סוף יום באפיסת כוחות או תחושת סחרחורת.
הנזק גדול בכל גיל בקרב אנשי הקשב, היכולת לטפל בכך לא פשוטה וקלה. אך לשמחתנו ניתן להציע כיום אימון היכול לשפר בקלות יחסית את מאפייני הקשב בכל גיל ולהשיג הקלה בסימפטום המעיק הזה.
כמה מילים על הפרעת הקשב ADHD בעידן המידע בו הקריירה מאתגרת ומחייבת, נדרשת פעילות בהיבטים מגוונים (כלכליים, מקצועיים, חברתיים, בריאותיים) דבר המקשה על 'אנשי הקשב'. הפרעת הקשב מופיעה מהילדות בתחום התפקודים הניהוליים Executive Function. התפקודים הניהוליים אופייניים לאונה הקדם מצחית, מעורבים במספר רב של משימות כמו היכולת ליזום ביצוע, להתמיד בביצוע המשימה עד לסיומה, לעכב תגובה בסיטואציה, לווסת תגובה, להבחין בין עיקר ולטפל ולא להיגרר לטפל. לנהל ולכוון את מעשיו בהתאם למטרות, בהקשר הענייני, הלימודי או החברתי.
הקשיים האמורים מאופיינים בקרב הציבור לרוב במילה אחת - אימפולסיביות, דבר המקשה על ההתנהלות היומיומית.
בשעות הלמידה והעבודה מסייעים התפקודים הניהוליים בהפעלת זיכרון עבודה חזותי ומילולי, תכנון, יכולת בצוע, התארגנות וסיום מטלות נדרשות, רכישת כללים חדשים, יכולת קשב סלקטיבי ומתמשך ועוד. בחיים החברתיים מאפשרים התפקודים הניהוליים שליטה עצמית, ויסות יצרים, רגשות ורצונות, דחיית סיפוקים, תגובה פרופורציונלית, יכולת לתכנן ולבצע מטרות ארוכות טווח תוך התייחסות ליכולת ולזמן האפשריים והימנעות מדחיינות ופעילות תחת לחץ זמן המניב לרוב תוצאה חלקית.
מרבית התפקודים הללו פועלים באופן לא מודע, אוטומטי, והאחראית על ניהולם היא קליפת המוח והאונה המצחית. אונה זו נחשבת למתוחכמת ביותר, בעלת שליטה קוגניטיבית חשובה ומשמעותית מגיל הילדות ואילך. בחיי היום יום בקרב אנשים בוגרים, התפקודים הניהוליים מאפשרים התגברות על מכשלה, התמדה, שינוי הרגלים, אי הסכמה ואי הגררות לפיתויים רגעיים, יכולת סידור וארגון, הבחנה בין עיקר לטפל, דחיית סיפוקים מידיים, קריאת מידע חושי רלוונטי וסינון הגירויים.
הקשיים אותם חווים אנשים עם אתגרי הקשב הם אובייקטיבים ואינם נובעים מביצוע לקוי או מחוסר מאמץ על מנת להשיג הצלחה. ניכרת השקעתם הרבה על מנת להצליח והמאמץ הרב אף מעבר למקובל, והכל כדי להגיע להשיג הישגים ראויים.
בקרב אנשים בעלי אינטליגנציה ממוצעת גבוהה התיפקודים הניהוליים מתמתנים בבגרותם, והם מצליחים להסוותם או לנהל את הקושי טוב יותר, בעזרת כלים וסיוע שבנו לאורך השנים. אך הדחיינות והיעילות עדין מטרידה בשל הרקע האישי של כל אחד מאנשי הקשב.
אתגרי הקשב יכולים לקבל עזרה ויכולים להצליח עם אנשי מקצוע מעולים, שיסייעו להם ויתמכו בהם בתחומים בהם הם נופלים. כמו בירוקרטיה, ניירת, הנה"ח, לוחות זמנים, תעדוף, תכנון וסדר, תזכורות, התמדה וסגירת משימה, זאת על מנת להצליח להתמודד עם מאפייני היעילות והדחיינות.
הצעות להתמודדות באימון נשוחח על המוכנות שיש לאדם בוגר לערוך ברור מעמיק בדבר עולם הערכים, האמונות ומאגרי החוסן שלו שנבנו לאורך החיים. נדרשת מידת כנות ואומץ להביט ללא חשש על הקשיים ועל ההצלחות שלו, על מנת למצוא כלים ושיטות להתמודדות.
הצעה לדוגמה היא אימוץ שיטות והרגלים אשר ימנעו את הדחיינות ויגבירו יעילות כמו צימוד זמן בין פעולה יום יומית קיימת לפעולה חדשה שנחית כל הזמן. או דוגמת דניאל שהסייע במזכירת המחלקה. מה עושים כאשר היא אופיינית וחוזרת על עצמה במוקדים רבים בעבודה וגם בחיים? הצעה נוספת, שונה לחלוטין, היא ללמד ולאמן את המוח להוביל על ידי אימון ממוחשב נוירופידבק.
המוח מוביל! נוירופידבק מטרת אימון הנוירו פידבק היא ללמד ולאמן את האדם לשלוט בגלי המח שלו באמצעות מתן משוב (=פידבק) חיובי לסוג רצוי של פעילות מוחית ומתן משוב שלילי לסוג פעילות שאינו רצוי. כשמתגלה שליטה או ריכוז, ניתן משוב חיובי וכאשר ישנם מצבים של חוסר שליטה, מסך המחשב מוחשך או שהמשחק נעצר.
חקר המוח לאורך העשורים האחרונים הפריך את ההנחה שהמוח אינו משתנה והיום ברור, כי המוח לומד ומשתנה כל העת. יכולת ההשתנות המוחית נקראת נוירוג'נסיס. המשמעות היא, שבכל גיל ניתן לאמן את המוח שלנו לרכוש שפה חדשה, יכולת נגינה, משחק או כל מיומנות אחרת. המסוגלות הזו נותנת תקווה לאנשי הקשב הלא יעילים והדחיינים שהם יכולים בהחלט להגביר ולשפר את היכולת האישית שלהם.
אימון מוחי – נוירופידבק - חדר כושר למוח Neurofeedback NFB תחום רחב, המוכר מזה עשרות שנים. משנות השבעים של המאה העשרים. כיום, קיימת מערכת נוירופידבק פשוטה וקלה שמיועדת ומסייעת אך ורק לתחום הקשב והריכוז. היא מאושרת על ידי משרד החינוך בארץ ומתאימה לשימוש בכל גיל ומקום. הערכה הייחודית והייעודית הזו מתאימה לתרגול לאנשי הקשב ולאלה שרוצים לשפר אותו.
האימון ניתן לבצע באופן אישי או בקבוצה קטנה בכל מסגרת או ארגון.
האימון הינו אישי ומבוסס על משחקי מחשב ווידאו. המתאמנים מקבלים בעת המשחק או הצפייה בסרטון הוידאו משובים חיוביים ושליליים. בכל משחק תהיה דמות אחת אותה נדרש המתאמן להניע אל היעד. בהיותו מרוכז היא תנוע, אחרת - תנוח.
המטרה בתרגול היא להניע את השיפור לקשב ולריכוז טובים יותר. האימון מתבצע פעמיים בשבוע, ממש כמו שיעור פרטי ולאחר כארבעה חודשים התהליך מסתיים. יעילות האימון אינה תלויה בטיפול תרופתי. במחקרי מעקב נמצא, כי ההישגים נשמרו לאחר כחצי שנה ואף לאחר כשנתיים. חשוב לציין, כי כל שינוי תרופתי, אם יעשה, צריך להיות בהוראת הרופא המטפל. מקובל לומר, כי תוצאות האימון בשיטת נוירופידבק טובות ועומדות על כ- שמונים אחוזי הצלחה, בדומה לטיפול התרופתי, אך ללא תלות בו.
לסיכום כל מי שמעוניין להצליח ולשפר את איכות החיים להיות יעיל ולצמצם את מאפייני הדחיינות האישיים שלו לשפר את הביצועים האקדמיים והמקצועיים, אימון ותרגול תומך בנוירופידבק עשויים לשפר את הקשב והריכוז לקדם את היעילות ולצמצם את הדחיינות.
שיטה זו אינה פולשנית, אינה תלויה במתן טיפול תרופתי, ללא תופעות לוואי והיא תוצאה של מאמץ המתרגל בלבד, עשויה לסייע לו להתמודד ולהצליח עם מאפייני התפקודים הניהוליים ובהם עם תופעת הדחיינות והשבחת היעילות המקצועית.
