שיפור, רווחיות ותרבות ארגונית – בעזרת חמש מחשבות חדשות ביום
- ניהול וקשב-צעדים להצלחה| מירי להק
- 15 בדצמ׳ 2022
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 7 ביוני
כשהשיפור בא מבפנים יתרונות השיטה עבור מנהלים ואנשי הפרעת הקשב.
מה היה קורה אם בכל פעם היו מתכנסים חמישה עובדים שמתגייסים לפתור בעייה באופן שונה מהפתרונות שהיו עד כה?
כמה בעיות היו נפתרות בדרכים מהירות, וחדשניות? כמה פתרונות היו מיושמים בקלות, והופכים לפרקטיקה שמשפרות את הפעילות בשטח?
ועכשיו, תחשבו בגדול-אם מאה פעמים בשנה, חמישה עובדים שונים בכל פעם, יושבים חושבים ביחד על שילוב פתרונות מעשי לצורך פתרון אמיתי של בעייה קימת?
יש כאן שילוב כוחות בעוצמה מעריכית, שמייצר ערך שמנהלים בודדים, מוכשרים ככל שיהיו , ויש רבים כאלה, לא יכולים להיות לבדם. מנהלים מנוסים יודעים כבר מזמן שהיתרון התחרותי של ארגון לא נשען רק על אסטרטגיה ומאזנים אלא גם על תהליכי שיפור תמידיים של מוצרים ושרותים. כי בחוץ כולם זזים ומשתפרים.
הדרך הטובה כיום היא גיוס היכולת של אנשים שחושבים, מחדשים ופועלים יחד . צוותי שיפור ממוקדים, מגוונים ויצירתיים, הם מכפיל כוח ניהול עבורך.
תאר לך שזה קורה עבור כל צורך או בעייה עם חמישה עובדים שונים כמעט בכל יום. כמה בעיות היו נפתרות בדרך חדשה מהמוכר? בכל פעם במהירות ובקלות לאחר שהפרקטיקה תיושם באופן חלק?
ואם מאה פעמים בשנה יתכנסו בכל פעם חמישה אנשים שונים לחשוב על פתרון לצורך או בעייה? אז
מתמטית יש כאן שילוב כוחות מדהים. זה בטוח טוב יותר ממנהל בודד. נכון?!
ענינית יש כאן שילוב ידע כשרון וניסיון מעולמות תוכן וחיים מגוונים, שמנהל בודד איננו יכול ולא יוכל בהמשך.
צוותי שיפור אלו, מעשית יקלו את חיי המנהל, יזניקו את השיפורים והרווחיות בעסק, וגם יפנו זמן רב למשימות מהותיות ומרכזיות. מה הם תורמים? הם מייצרים פתרונות איכותיים, מפחיתים עומסים ןמיעלים, מאיצים תהליכים, משפרים את שורת הרווח ומחדשים כיוונים שכמנהל לא חשבת עליהם.
בין חמישה לעשרה אחוז מהעובדים בכל ארגון הם כנראה יותר חדשנים ויצירתיים מאחרים(אנשי הקשב והריכוז ADHD) ומלאי רעיונות לשיפור מאחרים. גיוסם לצוותי שיפור על פי היכולות המקצועיות שלהם יכולה להיטיב עימם וגם כמובן עם הארגון ואנשיו. הם ישפיעו לטובה על התרבות וההישגים המצטברים לאורך זמן.
צוותי שיפור מתאפינים בכך שהשיפורים והשינויים בעלי ערך רב לתהליכי העבודה ולמוצר או השרות שהארגון נותן. השינויים הללו הם ממוקדים מאוד ליישום.
בשל אופי והתהליך הם זוכים לתמיכה הערכה והתנגדות להם מועטה עד לא קימת כלל.
יותר התמדה בבניית תרבות של צוותי שיפור תוביל תוך שנה, לשינוי ממשי, תוספת גבוהה יותר, שיפור באקלים הארגוני, חיזוק תחושת השייכות והמעורבות, וכל זה יתורגם גם לתוצאות העסקיות בהמשך.
מירי להק- יועצת אישית וארגונית וחברה בהנהלת איגוד היועצים הארגוניים. בעלת 'צעדים להצלחה, אימון הקשב'.
בהצלחה:)

Comentarios